Tango Mini-Vakantie 11-13 december 2020 – Thema Muzikaliteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tango Mini-Vakantie 11-13 december 2020 – Thema Muzikaliteit

11 december 2020 -17:00 - 13 december 2020 -13:30

Graag duiken we samen met jullie in de wondere wereld van de rijke Argentijnse tango muziek. Dat doen we van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december 2020 in de eeuwenoude vestingstad Culemborg. We gaan veel luisteren, genieten, analyseren en dansen op de muziek.

Thema Muzikaliteit

Tijdens de workshops, begeleide practica en de salon met live muziek willen we jullie dit weekend inspireren met;

De algemene muzikaliteit die we nodig hebben om de muziek te kunnen begrijpen en ons meer in de muziek te kunnen verdiepen;
de achtergrond van verschillende belangrijke tango orkesten die veel worden gespeeld in lessen en salons;
‘simpele’ tools om muzikale structuren en thema’s om te zetten in dans;
hoe en waar in de muziek je flow, contrast, spanning en ontspanning in de dans creëert.

Workshops, practica en salon
Roberto Rizzo & Mira van de Griendt geven 4 workshops van 75 minuten. Ook onder begeleiding van Roberto en Mira is er na iedere workshop een practica, zodat je al het geleerde meteen veelvuldig op je eigen tempo kan oefenen en integreren in je dans. Om een steeds fijnere verbinding te krijgen met elkaar, de muziek en de vloer, werken Roberto & Mira tijdens hun lessen – naast de muzikaliteit – ook altijd aan techniek, houding en postuur. Op zaterdagavond verzorgen we een salon met live muziek, waarin je lekker alles los kan laten, of juist al het geleerde improviserend toe kan passen.

Eten
Op vrijdagavond verzorgen we een diner (bestaande uit een hoofdgerecht ‘vegetarisch of niet-vegetarisch’, een dessert, water en wijn) en op zaterdagmiddag een lunch (ook vegetarisch of niet-vegetarisch) van een goede Culemborgse cateraar. Op zaterdagavond heb je de kans om de omgeving een beetje te ontdekken en zelf iets te eten in een leuk restaurant in Culemborg.

Van begin tot eind
We heten jullie welkom op vrijdag 11 december 2020 om 17:00 uur in het Pompgebouw in Culemborg. Op zondagmiddag om 13:30 uur hopen we jullie geïnspireerd naar huis te mogen sturen met vermoeide benen en vol van nieuwe ervaringen.

Overnachten en reizen
Het hele weekend vindt plaats in Culemborg. De workshops, practica, lunch, diner en salon vinden plaats in het pompgebouw, naast de watertoren in Culemborg. Zondagmiddag verzorgen we een workshop en afsluitende practica, ook in Culemborg. Alles vindt plaats op loopafstand van het treinstation in Culemborg.

De eerste workshops van de dag vinden niet eerder plaats dan 10.30 uur en de salon eindigt niet later dan 01.00 uur. Gedurende het weekend kun je uiteraard gewoon thuis overnachten, maar als je het prettiger vindt om in Culemborg te blijven kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een plaatselijke bed & breakfast in Culemborg. Met 2 personen kan je bijvoorbeeld overnachten in bed & breakfast Lots4u. Deze B&B ligt op 10 minuten fietsafstand en kost voor 2 nachten 140 euro in totaal. We hebben nog 3 andere opties opgezocht die we jullie kunnen sturen, als jullie geïnteresseerd zijn deel te nemen.

Meedoen?

* Aanmelden en reserveren per koppel is verplicht. Tijdens dit weekend doen maximaal 10 koppels mee.

* Stuur een e-mail naar robertorizzotango@gmail.com met daarin het onderwerp ‘muzikaliteitsweekend’ en de aanmelding voor leider en volger. We willen graag het volgende van jullie weten; 1) voor- en achternaam van leider en volger 2) e-mailadres en telefoonnummer van leider en volger en 3) aantal jaren ervaring met Argentijnse tango.

* Na het verzenden van je informatie ontvang je een reactie met daarin hopelijk een bevestiging van je plek en de betalingsinformatie. Het gehele weekend kost 145 euro per persoon inclusief 4 workshops, 3 practica, 1 salon met live muziek een verzorgd diner op vrijdagavond en verzorgde lunch op zaterdagmiddag. Je aanmelding is pas definitief na betaling.

* Je dient zelf het diner op zaterdagavond en een slaapplek gedurende het weekend te regelen.

Parkeren aan het Martinus Nijhoffpad zit het nieuwe Jan Wolkersplein (staat niet op Google maps) onder de zonnepanelen
We hanteren de vastgestelde Corona maatregelen die in oktober geldig zullen zijn.

Gegevens

Begin:
11 december 2020 -17:00
Einde:
13 december 2020 -13:30

Organisator

Mira van de Griendt en Roberto Rizzo

Locatie

Pomgebouw van de Watertoren
Rijksstraatweg 45
Culemborg, 4103 NH Nederland
+ Google Maps