Basispassen

De tekst en de video's op deze pagina zijn bedoeld als ondersteuning van de lessen. De cijfers in de tekst verwijzen naar de nummers in de afspeellijst van de video. De videocursus van Diego Blanco & Ana Padron bestaat uit 47 filmpjes. Door links bovenin op de drie streepjes te klikken, open je de afspeellijst en kun je zoeken naar een onderwerp.

Tango leren – videocursus in 47 lessen

8-stappen basispatroon
De tangomuziek heeft een basispatroon van acht tellen en daarom bestaat het basisdanspatroon ook uit 8 stappen. Naast de voor-, zij- en achterstappen zitten er twee bijzondere passen in. Voor de leider de salida (een pas schuin naar voren naast de volger) en voor de volger een kruispas waarbij zij haar linkervoet over de rechter kruist. Zie video 18.

Voorwaartse occhio
In een occhio vormt de volger met een haar bewegingen de vorm van een acht. Zij draait eerst op haar plaats op één voet (pivot) en stapt dan naar voren. Maakt weer een pivot en stapt weer naar voren enzovoort. De leider leidt de pivot door een draaiende beweging met zijn torsie te maken. Hij wisselt bovendien van voet, terwijl hij de volger niet laat wisselen. Zie video 19.

Achterwaartse occhio
Het principe is hetzelfde maar nu stapt de volger naar achteren. Zie video 20.

Parada (stop)
De leider stopt de beweging van de volger door zijn voet tegen de hare te plaatsen.  Zie video 22.

Sandwich
De leider zet zijn voeten om één voet van de volger. Hij plaatst bijvoorbeeld zijn rechter voet tegen de linker voet dan de volger en zet vervolgens zijn linker voet aan de andere kant van haar linker voet. De volger kan hetzelfde doen bij de leider, zoals in het filmpje te zien is. Zie video 23.

Media Luna
De volger stapt een halve cirkel om de leider heen. Zie video 24.